Cum calmezi un copil caruia ii este frica de dentist | Stomatologie copii

decembrie 10, 2013by Pedodent0

În ce măsură un medic pediatru ajută copilul tău să depășească anxietatea dentară?
Un dentist pediatru are la bază o pregătire specială care ajută la ameliorarea anxietății copilului tău, îl face să se simtă în siguranță în timpul tratamentului dentar. Mai nou, în România există cabinete stomatologice speciale pentru copii, cum este și PedoDent în Constanța, unde aceștia se simt în largul lor. Angajații unei asemenea cabinet aleg să lucreze în astfel de mediu pentru că au o pregătire în ceea ce privește psihologia copilului. Motiv pentru care, majoritatea copiilor sunt calmi, se simt confortabili în astfel de cabinete și au încredere în medici dentiști.
Cum poate un medic dentist să imi ajute copilul să se simtă confortabil?
Un medic dentist are în pregătirea sa o serie de metode prin care ajută copiii veniți la tratament să se simtă confortabil atunci când sunt pe scaun. Unii dentiști folosesc tehnici precum numirea unui instrument dentar și demonstrarea că poate să ii numere degetele, apoi folosindu-l în tratamentul dentar.
De asemenea, cooperarea, distragerea atenției, participarea părinților sunt alte posibilități care îi conferă copilului tău încrederea necesară în medic. Fără nici o îndoială, tehnica preferată este lauda. Fiecare copil face ceva bine în timpul vizitei la dentist, iar medicul trebuie să îi spună copilului acest lucru.
Ar trebui sa imi insotesc copilul in sala de tratament dentar?
Copiii mici se simt în siguranță și au mai multă încredere atunci când părinții sunt în preajma lor din timpul tratamentului. În ceea ce privește copiii mai mari, comunicarea doctor-pacient este de cele mai multe ori consolidată dacă părinții rămân în sala de așteptare.
Dacă micuțul meu se poartă urât în sala de tratament?
Ocazional, comportamentul unui copil în timpul tratamentului dentar are nevoie de anumite decizii clare pentru a-l proteja de posibilele accidente. Controlul vocii (medicul vorbește calm dar ferm) de obicei e cea mai eficientă metodă de calmare a copilului tău dacă acesta devine nervos sau agitat. Unii copii necesită imobilizarea ușoară a mâinilor și a picioarelor. Sedarea ușoară cu oxigen sau cu oxid de azot sau cu un alt sedativ vine în ajutorul copiilor care se tem de dentist. În cazul în care copilul are nevoie de un tratament extins, se recomandă alte tehnici de sedare sau o anestezie generală.

by Pedodent

Pedo Dent - Clinica Dentara Pediatrie Constanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem o echipă prietenoasă de medici stomatologi, igieniști și recepționeri care lucrează împreună pentru a vă asigura că primiți cel mai bun tratament de care aveți nevoie.

Contactază-ne
Ne gasiti si pe Instagram
Program
bt_bb_section_top_section_coverage_image