Terapia cu laserul dentar reprezinta metoda moderna de tratament a afectiunilor dentare si gingivale.
Prin folosirea laserului dentar, medicul dentist ofera pacientului o tehnica noua de tratament, excluzand adeseori folosirea unei anestezii locale, si totodata, reprezinta o alternativa a instrumentarului rotativ (freze dentare) eliminand frica si disconfortul pacientului.
Multi pacienti adulti au dobandit teama de dentist datorita modului in care au fost tratati dintii lor in perioada copilariei. In general, cele mai multe probleme sunt reprezentate de cariile mici care, daca sunt tratate corect si precoce, folosind proceduri laser, elimina teama si anxietate, comparativ cu stomatologia conventionala care poate provoca fobii si traume pentru multi dintre viitorii pacienti adulti.
Perfect pentru copii si adulti, laserul elimina “zgomotele” specifice si “vibratiile” asociate instrumentarului rotativ (freze dentare).
Utilizarea laserului in stomatologia pediatrica:
- anestezia de scurta durata a dintilor temporari;
- grabirea procesului de vindecare a leziunilor aftoase si herpetice;
- indepartarea tesuturilor moi (frenectomie, reconturare gingivala, descoperirea dintilor permanenti);
- reducerea inflamatiilor gingivale cauzate de placa bacteriana;
- reducerea microbiana a canalelor radiculare dupa indepartarea pulpei dentare;
In stomatologia pediatrica, laserul este o alternativa mai putin stresanta si mai sanatoasa pentru tratarea dintilor de lapte la copii, metoda ce este utilizata si in cabinetul Pedodent.