Articole

Stomatologie copii | Stomatologie generala | Ortodontie | Implantologie

Cum calmezi un copil caruia ii este frica de dentist

Cum calmezi un copil caruia ii este frica de dentist

În ce măsură un medic pediatru ajută copilul tău să depășească anxietatea dentară?
Un dentist pediatru are la bază o pregătire specială care ajută la ameliorarea anxietății copilului tău, îl face să se simtă în siguranță în timpul tratamentului dentar. Mai nou, în România există cabinete stomatologice speciale pentru copii, cum este și PedoDent în Constanța, unde aceștia se simt în largul lor. Angajații unei asemenea cabinet aleg să lucreze în astfel de mediu pentru că au o pregătire în ceea ce privește psihologia copilului. Motiv pentru care, majoritatea copiilor sunt calmi, se simt confortabili în astfel de cabinete și au încredere în medici dentiști.
Cum poate un medic dentist să imi ajute copilul să se simtă confortabil?
Un medic dentist are în pregătirea sa o serie de metode prin care ajută copiii veniți la tratament să se simtă confortabil atunci când sunt pe scaun. Unii dentiști folosesc tehnici precum numirea unui instrument dentar și demonstrarea că poate să ii numere degetele, apoi folosindu-l în tratamentul dentar.
De asemenea, cooperarea, distragerea atenției, participarea părinților sunt alte posibilități care îi conferă copilului tău încrederea necesară în medic. Fără nici o îndoială, tehnica preferată este lauda. Fiecare copil face ceva bine în timpul vizitei la dentist, iar medicul trebuie să îi spună copilului acest lucru.
Ar trebui sa imi insotesc copilul in sala de tratament dentar?
Copiii mici se simt în siguranță și au mai multă încredere atunci când părinții sunt în preajma lor din timpul tratamentului. În ceea ce privește copiii mai mari, comunicarea doctor-pacient este de cele mai multe ori consolidată dacă părinții rămân în sala de așteptare.
Dacă micuțul meu se poartă urât în sala de tratament?
Ocazional, comportamentul unui copil în timpul tratamentului dentar are nevoie de anumite decizii clare pentru a-l proteja de posibilele accidente. Controlul vocii (medicul vorbește calm dar ferm) de obicei e cea mai eficientă metodă de calmare a copilului tău dacă acesta devine nervos sau agitat. Unii copii necesită imobilizarea ușoară a mâinilor și a picioarelor. Sedarea ușoară cu oxigen sau cu oxid de azot sau cu un alt sedativ vine în ajutorul copiilor care se tem de dentist. În cazul în care copilul are nevoie de un tratament extins, se recomandă alte tehnici de sedare sau o anestezie generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.