Articole

Stomatologie copii | Stomatologie generala | Ortodontie | Implantologie

Respiratie urat mirositoare?

Respiratie urat mirositoare?

 

Care sunt cauzele respiratiei urat mirositoare?

Respiratia urat miositoare este o problema actuala, neplacuta, care provoaca discomfort. Stiind ceea ce cauzeaza respiratia urat mirositoare, putem sa prevenim si sa reducem riscul aparitiei acesteia.

Respiratia urat mirositoare, cel mai adesea, incepe in gura si este datorata unor bacterii, urat mirositoare, generate de particulele de alimente de pe suprafata limbii, dintre dinti, sau de-alungul gingiei. Persoanele cu o gura uscata sunt predispuse la un risc crescut de a se confrunta cu respiratie urat mirositoare.

Infectiile la nivelul gurii, cum ar fii cariile dentare, parodontale, plagi chirurgicale (de la dintii extrasi, de exemplu), legate de alte conditii, pot duce la respiratie urat mirositoare.

Placa, care apare in mod natural in gura, daca nu este indepartata in mod regulat, printr-o buna igiena orala poate constituii o cauza care afecteaza respiratia.

In concluzie, CUNOASTEREA cauzelor este prima parte importanta in ce priveste combaterea respiratiei urat mirositoare ,iar grija pentru o buna igiena orala este cea mai buna arma pe care o avem.

 

Sfaturi privind alungarea respiratiei urat mirositoare:

Recomandarea pe care o facem, in cadrul cabinetului nostru PEDODENT, la fiecare intalnire medic-pacient, este formarea unei igiene orale corecte, si anume spalarea pe dinti de doua ori pe zi, folosirea atei dentare, perierea limbii. pentru a elimina bacteriile ce contribuie la mirosurile orale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.