Terapie Dentara

Stomatologie copii | Stomatologie generala | Ortodontie | Implantologie

pedodent-terapie-dentara      Terapia dentară este specialitatea stomatologică ce se ocupă cu tratarea leziunilor ce distrug țesuturile dure dentare, leziuni cunoscute sub numele de “carii”. Cu cât e depistată mai timpuriu, cu atât șansa de a fi tratată mai simplu, mai puțin costisitor și necesitând mai puține vizite la medicul dentist, este mai mare.

        Inițial, caria e vizualizată sub forma unui punct maroniu; în timp, punctul se transformă într-o cavitate, care, nedepistată și netratată se măreste, evoluția ei ducând la afectarea pulpei dentare. Simptomele sunt la inceput minore: jena la rece sau dulce, apoi apar dureri mai mari, respirație urât mirositoare, dinte sensibil la presiune sau chiar fractura unui perete dentar.

Tratarea cariilor înseamnă, în termeni simpli:

  • îndepartarea țesuturilor afectate, până în tesut dentar sănătos
  • protecția țesuturilor sănătoase, prin utilizarea unor materiale care izolează dintele de variațiile de temperatură, – reconstrucția dintelui (plomba), cu ajutorul unor materiale compozite fotopolimerizabile care asigură în egală măsură rezistentă, funcționalitate și estetică.

Întregul tratament se poate realiza sub anestezie locală, care înlatură orice disconfort.

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress