Terapie Dentara

Stomatologie copii | Stomatologie generala | Ortodontie | Implantologie

pedodent-terapie-dentara      Terapia dentară este specialitatea stomatologică ce se ocupă cu tratarea leziunilor ce distrug țesuturile dure dentare, leziuni cunoscute sub numele de “carii”. Cu cât e depistată mai timpuriu, cu atât șansa de a fi tratată mai simplu, mai puțin costisitor și necesitând mai puține vizite la medicul dentist, este mai mare.

        Inițial, caria e vizualizată sub forma unui punct maroniu; în timp, punctul se transformă într-o cavitate, care, nedepistată și netratată se măreste, evoluția ei ducând la afectarea pulpei dentare. Simptomele sunt la inceput minore: jena la rece sau dulce, apoi apar dureri mai mari, respirație urât mirositoare, dinte sensibil la presiune sau chiar fractura unui perete dentar.

Tratarea cariilor înseamnă, în termeni simpli:

  • îndepartarea țesuturilor afectate, până în tesut dentar sănătos
  • protecția țesuturilor sănătoase, prin utilizarea unor materiale care izolează dintele de variațiile de temperatură, – reconstrucția dintelui (plomba), cu ajutorul unor materiale compozite fotopolimerizabile care asigură în egală măsură rezistentă, funcționalitate și estetică.

Întregul tratament se poate realiza sub anestezie locală, care înlatură orice disconfort.